Зрителите на Нова Телевизия решиха Петър и Ирена да напуснат къщата на Big Brother снощи. Двамата събраха най-много негативни гласове и се превърнаха в първите изгонени чрез гласуване съквартиранти.
Двамата приеха спокойно изгонването си, като Ирена нямаше търпение да се види с дъщеря си, а Петър, непосредствено след живото предаване, започна яростно да звъни по телефона. Той се обади първо на майка си, за да я поздрави за рождения й ден, а след това и на още десетина приятели и познати.
И двамата изгонени споделиха, че са много щастливи от участието си и не съжаляват нито за миг, прекаран в къщата или самолета. Ирена бърза да се прибере у дома и да прегърне дъщеричката си . На нея й предстои тежък съдебен процес за ограничаване на достъпа на бившия й съпруг до нея и три годишната им дъщеря Мирела. Красивата бургазлийка не е никак доволна от последното развитието на процеса от края на миналата седмица, когато тя, по изключение, беше изкарана от луксозната къща на Big Brother, за да се яви пред съда в Бургас. Причината за делото е в буйния нрав на бившия й съпруг и навика му да влиза в ръкопашни схватки, от време на време, с вече екс-съпруга си.

Съставът на съда в Бургас реши, че няма достатъчно основания, за да ограничи съвсем достъпа на бащата и ще го накаже само с предупреждение, както и да се въздържа от насилие. Съдът изслуша само Ирена, тъй като бившия й съпруг и неговият адвокат не се явиха в съдебната зала, а както разбрахме вчера от прякото телефонно включване на Калин(бившият съпруг на Ирена) в Малката Сестра, той дори не е знаел за делото . Съдебното решение не устройва Ирена и тя сподели пред Big Brother, че ще обжалва, а крайната й цел е детето й да живее без страх при нея, далеч от баща си.
Съквартирантите в къщата приеха доста тъжно изгонването на Петър и Ирена. Те изпратиха двамата с аплодисменти, а след напускането им всички стояха унили на канапето в хола и само Константин – Скобара припяваше акапелно ”Йовано, Йованке”. Даже терминаторът Цветан толкова се разтрои от раздялата с Ирена и Петър, че се усамоти да си поплаче на спокойствие. По- късно през нощта, останалият сам Камен сподели с Таня, че Ирена много му липсва. /БЛИЦ