Таксиметровият шофьор, возил пристигнали от Амстердам, е с отрицателна проба за коронавирус.

На 26 април в София кацна самолет с 95 пасажери, сред които имаше заразени. В колата на Иларион Демиров се качва майка с две деца - момче и момиче. Преди дни той разказа, че на жената й е било лошо през цялото пътуване, но твърдели, че е от полета, информира Нова телевизия.

Карантина ли?! Заразена с К-19 кацна в София от Амстердам, такси я откара до хасковско село ВИДЕО

Таксиметровият шофьор оставя семейството на автогарата в Хасково. Така историята за него приключила, докато не му се обадили от полицията за да му кажат, че семейството е дало положителна проба за COVID-19 и е необходимо и той да се изследва.

В момента жената и синът й са настанени в хасковската болница. Вчера стана ясно, че 39-годишната жена от село Криво поле е интубирана и в момента е в интензивен сектор, в критично състояние.

Междувременно от Областния оперативен щаб в Хасково съобщиха, че са готови шест от пробите на пътници от самолета, пристигнали у нас от Нидерлания на 26 април. Всички те са отрицателни.

Майката на гурбетчийката от Амстердам с COVID-19 разказа за кошмара
 
Съобщава се и за четири отрицателните проби  на техни близки, които са взети по преценка на експертите от Регионалната здравна инспекция в Хасково.
 
Днес са били взети още 7 проби на пасажери от същия полет. Всички изследвани лица, техни роднини и пътници са под карантина.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ