Тази сутрин преди девет часа изписаха от ВМА Мануела Горсова. Сега тя пътува със специализиран автомобил на болницата, оборудван с нужната апаратура, към дома й във Велико Търново, съобщиха за БЛИЦ от лечебното заведение.
Категоричното становище на лекарите от ВМА е, че състоянието на Мануела е подобрено до степен, до която не се нуждае от болнично лечение, а от положителното въздействие на домашната среда.
Мануела Горсова се завърна в България на 4 март, след като бе повече от десет месеца на лечение в клиниката в Израел, след като пострада тежко  при катастрофата, предизвикана от световния шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки на 5 август 2007 година.
При престоя си у нас във ВМА на 19-годишното момиче са направени пълни изследвания на централната нервна, дихателната и сърдечносъдовата системи. Според лекарите в момента тя е със стабилни жизнени функции.
Родителите са преминали специален курс на обучение за рехабилитацията, която трябва да й провеждат в домашни условия. Дадени са им и специални указания за начина на хранене на момичето. Родителите ще поддържат постоянна връзка с лекарите от болницата по всички интересуващи ги въпроси. ВМА запазва своята готовност да се намеси във възстановителния процес, ако възникнат някакви усложнения.
Позната обстановка в дома, близките и нейните връстници ще й помогне по-бързо да се възстановяване, категорични са специалистите от ВМА. 
От катастрофата край Приморско, при която загина 24-годишният Петър Петров, за лечението на Мануела са изразходвани близо 300 хил. долара, пресметна бизнесменът Петър Христов, който е един от големите дарители в кампанията за подпомагане на пострадалото момиче. Над 200 хил. лв. бяха събрани от участниците в различни благотворителни инициативи. Миналото лято бащата Красимир Горсов се забърка в грандиозен скандал, след като камери го уловиха, че залага големи суми на ротативки.
Петя Шекерлетова, БЛИЦ