Мнозина се чудят как да изберат българско зеле за зимнина. Хибридни сортове заливат търговските вериги и пазарите и клиентите търсят начини да разберат разликата. Много ценна информация ни предоставя Самоучители.

Българският сорт "кьосе", който е най-крехкия, лек на тежест и вкусен се разпознава по броя на жилките при кочана. Задължително трябва да бъдат 5 жилки.

Земеделците търговци засяват хибриди поради голямото количество на зелките. Кьосето произвежда по-малко количество, но вкусът е неповторим, който познаваме.

Като се замисля всичко родно е белязано идентично и неподправимо , за да не се имитира или копира. 

Защо българския сорт зеле "кьосе" е най-подходящ за приготвяне на кисело зеле в каче?

Зеле "кьосе" е известен български сорт, който се отличава със своята ясно изразена кисела вкусовитост и характерната си текстура. Този сорт зеле е особено подходящ за приготвяне на кисело зеле в каче за няколко причини:

Вкус

"Кьосе" има приятен, не много кисел вкус, който се добре съчетава със сметана и другите съставки на кисело зеле.

Текстура

Този сорт зеле има добра текстура, която остава мека и вкусна дори след приготвяне.

Съставки

"Кьосе" съдържа подходящо количество вода и сахар, което помага за постигането на идеалната консистенция на кисело зеле.

Лесно приготвяне

Този сорт зеле е лесно приготвян и не изисква дълги приготвителни процеси, което го прави удобен за домашни приготвяния.

Следователно, зеле "кьосе" е отличен избор за приготвяне на кисело зеле в каче, заради неговите вкусовити и текстурални свойства.