Трупът на абитуриента от езиковата гимназия в Благоевград Иван Тумбалов изплува точно на 40-ия ден от мистериозното му изчезване в новогодишната нощ, пише местният в. "Струма".
Сигналът за труп в канала в района на рибарниците до главен път Е-79 край квартал “Струмско” бе подаден малко преди 16 часа вчера и вдигна на крак криминалистите от ОДП - Благоевград. До дърво по очи във водата с ръка в джоба бе намерен и веднага идентифициран 18-годишният Иван. В джобовете му е намерена личната му карта, имал е и 10 лева.
Над мястото, където се появил трупът, има склон, което наведе криминалистите на мисълта, че бъдещият абитуриент може би се е подхлъзнал и е паднал във водата.
В минусовите температури на новогодишната нощ той изминал близо 4-те км от бар “Дръм” до края на града - как, с кого и накъде е бил тръгнал, сам ли е паднал или му е помогнал някой, не е ясно. В отчаянието си майка му Мария каза: "Предчувствието ми се сбъдна, ако всички младежи бяха като него, светът не би бил толкова лош". /БЛИЦ