Майка се бори момченцето й да оцелее. Като десетки други в България тя не може да се примири с присъдата, че у нас на детето не може да се помогне.
Ето какво пише тя в отчаяната си молба:

Искам да ви запозная с Коко. Той е средният ми син. Малкото ми ангелче обаче е болно. Да зная,че не е спешен слушай, не е със страшната диагноза рак, зная ,че неговото заболяване е и лечимо (уверени сме в това ), но също така зная, че ние родителите му не можем да заплатим лечението му, а за да е здрав се нуждае от такова. Липсата на пари обаче ще го върне обратно там, откъдето вече го измъкнахме. С болно дете и без помощ от държавата е трудно да се справим сами. А с три деца, слава Богу, двете са ми здравички.
 

И днес аз със сълзи на очи и свито сърце ви моля да помогнете на моето ангелче да бъде отново щурото, весело и адекватно дете, което имахме.

Коки е с вторичен недоимък на лактазата, нецелиакична глутенова непоносимост и детски аутизъм. Докато беше бебе всичко си беше нормално - гукаше, изговаряше срички, думи, започна да прави крачки сам. Когато стана на една година Коки просто спря с развитието си - спря да ходи, не се обръщаше на името си, спря да сочи с пръст това, което искаше…. спря и зрителния контакт . Каквото и да му говорехме той не реагираше - все едно не е при нас . Никой и с нищо не можеше да привлече вниманието му.

От будно и любопитно дете , Коки се затвори в себе си, спря да ни забелязва, седеше и си играеше само със сатените етикети на дрехите или пълзеше напред назад без цел . Не обръщаше никакво внимание на играчки, не разбираше кога има някой при него и кога няма. Спря да изпълнява точни и ясни команди ( ела, седни, стой и т.н ) той си беше потънал в неговия свят. Загубихме жизнения Коко за два месеца. Още няколко месеца ни трябваха да убедим личния лекар, че има промяна в Калоян. На 1г и 8 месеца записахме Коки при д-р Шилианов (невролог) . Приеха ни в болница „Св. Марина“ Варна и започнаха много изследвания . Откриха непоносимост към глутен , лактоза , яйца … откриха и живак и алуминии в оргaнизма му много над нормата. Започнахме терапии веднага ( логопед , психолог , барокамера , електростимулация , звуковастимулация ) , диета и хранителни добавки . Година по късно на Коки му потвърдиха и детския аутизъм .

С много усилия,любов, пари и постоянство от наша страна , както и всекидневни - година и половина - терапии Коки вече има огромен напредък . Задържа вниманието си, има зрителен контакт с нас , почна да изпълнява команди ( седни , легни , ела , обуй се , дай прегръдка / целувка ,донеси шишето, донеси обувките си и т.н.), играе с играчките по предназначение,обръща се на името си ,всеки път когато го повикаме ,контактува с други деца.

За съжаление той все още не е това дете което беше . Искаме да си върнем Коки!

Искаме да довършим започнатото и Коки да премине през тази битка като победител. Имаме оферта от Турция вливане на стволови клетки.Лекарите дават 90% успеваемост при деца с аутизъм с тези вливки. Цената на една вливка е 8 000 долара. Терапията със стволови клетки е нов ефективен подход и повлиява на метаболизма, имунната система и увредени клетки и тъкани. За максималното подобрение на състоянието на Коки сме посъветвани колкото се може по-скоро да започне това лечение със стволовите клетки, за да може мозъкът му да усвоява по лесно всичко случващо се около него, по- лесно да приеме терапиите и да се научи на много неща, които до сега не е усвоявал.

8 000 $ е цената за една вливка , според състоянието и подобрението на Коки ще се прецени още колко вливки ще трябват . В проформата от Турция са включени цената на транспортирането ни от летището до клиниката и обратно, специализирани изследвания, престой в болничното заведение , тестове, лечението – присаждане на стволови клетки, медицински доклад, документация, лекарства, ако е необходими.

В момента Коки е на диета, която е много скъпа - само един хляб от 200 гр. , който му стига за 2-3 дена е 6.50лв , добавките му на месец са около 500-600 лв , логопед 200 лв … Барокамерите са ни предписани за 1 година 120 процедури , една процедура е 35 лв , звуковата стимулация варира от 600 - 1000 лв на месец и отделно 25 лв за пътни всеки ден , защото терапиите се правят във Варна , а ние живеем във Шумен.

Моля се на Бог всеки ден да даде на Коки невероятен късмет и много сили, за да преодолее очакващите го препятствия. Моля и вас да му помогнете това да се случи. Защото вие сте хората,които можете да ми върнете Коки такъв,какъвто беше-здрав. Защото само майка би разбрала мъката и болка на майка с болно дете .

Бъдете здрави и добри. Всеки ден е ден на доброто и никога не е късно да направиш добро. Дори и под формата на един ДМС .

Благодаря ви за подкрепата.

Благодаря от сърце! Поклон!

 

Как можете да помогнете на Коки:

DMS на 17777 с текст KOKI

 

PayPal - [email protected]

 

Дарителска банкова сметка :

IBAN:BG89PRCB92301049318117

 BIC: PRCBBGSF

ПроКредит Банк

 Калоян Пейчев Казаков

 Можете да помогнете, като се включите и “продадете‘‘ или закупите вещ,дрехи ,обувки, козметика,техника…. в групата ,където се провежда благотворителния базар за Коки:

https://www.facebook.com/groups/1874844572742436/