17-годишната Мирослава Николова от Перник бе погребана днес. Близки и приятели на убитото момиче разпространиха подписка, с която поискаха промени в Наказателния кодекс за най-тежкото престъпление, предаде БНР.
Повече от 200 човека - роднини, близки и приятели на Мирослава дойдоха днес в храм „Свети Илия" в Перник. Сред тях беше и треньорът на момичето Иво Иванов.

"Не бих никога пожелал на някой треньор да изпраща така един състезател. Никой млад човек не заслужава да е така. Мисля, че полицията ще си свърши работата. До сега, каквото е направила ..., мисля, че още се работи по случая. Надявам се да се разкрие всичко до край, да се разплетат и всички виновници да си получат наказанието", каза той.

Мирослaва бе облечена в абитуриенската си рокля и положена в бял затворен ковчег.

Близките на момичето поискаха промяна в законите на страната, която да позволи увеличаване на наказанието за убийство. И още: „Увеличаване от 30 на 50 години затвор за убийство, без условни присъди и споразумение за отнет човешки живот. Сумиране на присъдите на лице, извършило престъпление, а не изтърпяване на най-високата получена присъда".

Похитителят на 17-годишната Мирослава - Стойчо Стоев-Чочо, преди да се застреля даде показания за отвличането и убийството в качеството си не на обвиняем, а на свидетел. В признанията си той разказа цялата случка и хвърля вината върху съучастника си - Марио Любенов-Заека.