В момента Районен съд-Ловеч решава къде Мирослав Блажев да бъде въдворен до изготвянето на психиатричната му експертиза.
33-годишният мъж от Севлиево отвлече автобус на "Биомет" с 37 пътници, двама шофьори и стюардеса на 27 януари. 48 часа по-късно Районен съд-Ловеч му наложи мярка за неотклонение постоянно задържане под стража заради реална опасност той да се укрие, да попречи на разследването или да извърши ново престъпление и разпореди той да бъде въдворен в психоотделението към местния пандиз, където да мине през различни съдебно-медицински изследвания и тройна експертиза с участието на двама психиатри и психолог.

До изправянето на Блажев за втори път пред Районен съд-Ловеч се стигна, след като вчера Окръжен съд-Ловеч реши Мирослав Блажев да бъде изваден от психиатричното отделение в затвора в Ловеч поради нарушени процесуални процедури.
Според това съдийско разпореждане днес Районен съд-Ловеч трябва да реши незабавно къде и как ще продължат психотестовете с Блажев, след като той вече е изваден затворническата психиатрия. Той трябва да реши дали Блажев да бъде върнат в следствения арест или да бъде преместен в затворническо отделение с друг режим.
Вчера Блажев научи от БЛИЦ за подписката в негова защита в интернет-форум. "Благодаря на нейните инициатори. Искам да им кажа, че в тази държава под ударите на закона се оказват не хората, които заслужават. Ще говоря повече обаче, ако се стигне до съдебно разследване срещу мене. Съжалявам за стореното. Каквото реши съда ще го приема. Още веднъж повтарям, че направих това деяние спонтанно, поради невъзможността да получа справедливост за бременната си приятелка и под напрежение от конфликта миналата година, който имах с лицето, което блъсна приятелката ми с кола. Още веднъж ще повторя, че при отвличането не исках да наранявам никого. Работил съм като частен полицай. Смятам се за уравновесен човек. Ще говоря повече след като стане ясна съдебно-медико-психиатричната ми експертиза", добави Блажев.
Гергана Димитрова, БЛИЦ