Изритаха Николай Банев от родния му град Любимец, съобщава “Хасковска Марца”. Кметът на Любимец Янко Кючуков е причината Банев да не инвестира в родния си град. Конкретният повод, поради който бизнесменът вече окончателно е отсвирил родното си място, са стопираните му мераци за огромна недовършена многоетажна сграда в центъра на градчето.
Първоначално самият Банев се въздържал да инвестира, защото за това трябвало солидна сума пари, а не било ясно дали ще има възвращаемост. Намеренията му били да изгради търговски център с казино, хотелска част и други развлекателни обекти. Надеждата на Банев била да превърне града в атрактивна дестинация и да превлече чужди туристи, предимно от съседна Гърция.
Той обаче се сблъскал с няколко много сериозни проблема. Първият бил неизяснената собственост на сградата, а вторият - отказа на Янко Кючуков да съдейства на Банев за откупуването на частта от общината. Това накарало Банев да се превърне в един от най-яростните опоненти на на настоящия кмет на Любимец.
Не желая да коментирам фамилия Баневи и връзките й с общината, категоричен бе зам.-кметът Иван Цветков. Според него няма логика, ако някой има желание да инвестира,  да го спират.
Няма официално заявени инвестиционни намерения от Николай Банев по отношение на недовършената четириетажна сграда в центъра на Любимец. Имотът, в който общината е съсобственик с още 4 банки, е обявен на търг, но досега не са се явили кандидати, заяви още Иван Цветков.
За да се довърши апетитната сграда са необходими минимум 2 млн. лв, а капиталовите разходи за администрацията бил в размер на 200 хил. лв, разясни кметът на Любимец. Мария Друмева, БЛИЦ