Изследователят Павел Серафимов пусна нов силен пост във "Фейсбук", който се споделя масово от българите. Ето какво написа мъжът в социалната мрежа. Публикуваме текста без редакторска намеса.
Изучавайки българската история ми е направило впечатление, че дедите ни винаги са се пробуждали в критичния момент. В момента, в който се е решавало бъдещето им, такъв момент, който, ако бъде пропуснат последствията биха били фатални. Имам чувството, че сега е точно такъв момент. Време е за пробуждане!

Не можем повече да живеем с илюзията, че защитавайки интересите си един път на четири години е достатъчно. Интереси се защитават всеки Божи ден! Така е и със семейството, трябва да го пазим и да се грижим за него всеки Божи ден, а не веднъж на четири години. Този, който не пази постоянно своето е обречен не само на бедност, но и на изчезване.

България не е червена, синя, жълта, не е лява, или дясна, България е нашата Родина, свещено място, дом, който чуждите идеологии и чуждите лобита само съсипват. Партиите, основани на доктрини създадени от чужденци, са като паразит, който яде, докато има нещо за ядене в нападнатия организъм, т.е. до пълното унищожаване на жертвата.

Не са ни нужни партии, а Родолюбци и то не на думи, а на дела. Много "патриоти" се навъдиха през последния четвърт век, странното обаче е, че погледът им е все навън, а не към България. Неразумно е да се надяваме на "избрани" хора, защото обществото не се състои от няколко "елитни" звена, не, обществото е една дълга верига, в която дори и най-малкото звено е важно. Скъса ли се то - нарушава се и единството.

Трябва да престанем да си мислим, че малкия човек не може да промени нищо и трябва да остане безучастен. Това не е така! Всеки е важен, приноса на всеки е от значение. Дали ще е с добра дума, дали ще е с помощ на по-слаб, дали ще е с изобличаване на корумпирани личности - все има полза.

Бъдещето е като река, в която се вливат различни поточета. Ако те са чисти, то и реката в долното течение ще е чиста и светла. Така е и с нас - всеки от нас допринася или за доброто, или за пагубното, няма трети път, за това и няма място за колебание. Прави добро, мисли добро, говори добро и работи за България!