Спасителните екипи на Министерството на извънредните ситуации извършиха 21 спасителни операции при усложнената зимна обстановка. Те работиха съвместно с териториалните структури на НАПИ, Пътна полиция, областните и общинските администрации, Спешна медицинска помощ. В страната няма данни за бедстващи хора.
През днешния ден териториалните дирекции на МИС дават непрекъснати дежурства в цялата страна и до момента са изтеглени 23 закъсали превозни средства. Вследствие на заледяванията, ТИР-ове са аварирали и се е наложило тяхното изтегляне с верижна високопроходима техника на МИС в областите Хасково, Велико Търново, Стара Загора и София. Изтеглени са и закъсали по пътищата междуселищни автобуси в общините Казанлък, Раднево, Мъглиж и Чирпан.

Шестима болни и нуждаещи се от хемодиализа са транспортирани с високопроходима техника до болниците в областите Враца и Хасково. Изтеглена е закъсала линейка, превозваща болни на хемодиализа между селата Голямо Градище и село Крепча, област Търговище.
Заради прекъснат електропровод, без ток са 9 села в област Видин - Арчар, Държаница, Мали Дреновец, Владиченци, Лагошевци, Извор и Шипот от община Димово, както и селата Цар Симоеново и Ботево в община Видин. Няма населени места без вода и телефон.
Продължава наблюдението на критичните участъци на територията на цялата страна. /БЛИЦ