Британски изверг, чиято бивша съпруга живее в България, е нападнал и изнасилил десетки жени в Лондон и неговите околности. 51-годишният шофьор на такси Джон Уорбойс може да се окаже най-масовият изнасилвач в историята на Великобритания, тъй като броят на жертвите му е между 80 и 500, пише "Стандарт".
Бившата му жена Джийн Клейтън, която сега живее в село Златаре с новия си съпруг, описва Джон като извратен перверзник. Завчера той бе признат за виновен в едно изнасилване, пет сексуални посегателства, един опит за нападения и 12 случая на упояване, извършени в периода 2007 г. и февруари 2008 г., предаде Би Би Си.
Присъдата ще е ясна на 21 април, като не се изключва и доживотен затвор.
Уорбойс, който е бивш стриптийзьор и порноактьор, използвал почтения си вид на шофьор на традиционното за Лондон голямо черно такси, за да примамва жеретвите си. Между 2002 и008 г. 14 жени се оплакали, че са били упоени и нападнати от шофьор на черно такси. На много от тях обаче полицията не повярвала, защото преди това били употребили алкохол.
Джийн разказва, че бракът й с Джон бил мъка, той я биел и искал да правят секс по три пъти на ден, като особено удоволствие му доставяло, ако жената била пияна. Джийн напуснала Джон през 1995 г., четири години по-късно се развела, след което се омъжила за водопроводчика Джеймс Клейтън. Сега двамата живеят в българското село Златаре, където идвали британски следователи да разпитват Джийн. /БЛИЦ