Българският посланик в Турция Надежда Нейнски и нейният съпруг са преболедували тежко коронавирусната инфекция. Семейство Нейнски е лежало в болница в Анкара една седмица, където се е лекувала заради влошаване на заболяването.

За преживяното Нейнски разказа в ефира на Дарик радио.

По думите й, след като състоянието им се влошава, заедно със съпруга си – Светлин, прекарват една седмица в болнично заведение в Анкара. Там са били лекувани, но без вентилиране с кислород. „Слава Богу, не минахме през най-тежкото, но бяха тежки дни и за двама ни“, каза посланикът ни и допълни, че е била впечатлена от цялостната организация на системата.

„Няма значение дали си  най-обикновен човек, дипломат или министър – за всички се прилага една и съща процедура и тя се следва много стриктно“, разказа още тя.

Санкциите в Турция са много сериозни, всички носят маски, а през уикендите работят само магазините от първа необходимост.
Заведенията не работят много отдавна, почти всички ресторанти са се организирали и извършват доставка, обясни мерките в съседката ни Нейнски.