Съдът отказа да измени мерките за неотклонение на Маринела Арабаджиева и Вълчо Арабаджиев от „Домашен арест“ в по-леки, съобщават от обвинението.

Според магистратите интензитетът на опасността от извършване на престъпление не е намалял, въпреки че този от укриване е, но независимо от процесуалното поведение на подсъдимите, обстоятелството за регистрация им на предстоящите парламентарни избори не следва да бъде водещо обстоятелство при определяне на предпоставките за изменение на мярката им за неотклонение.

Ето защо съдът остави молбата на двамата подсъдими без уважение.   

Припомняме, че вчера стана ясно, че Маринела Арабаджиева влиза в битката за парламента. Както БЛИЦ писа тя е вписана на пето място в листата на „Движение Заедно за промяната“, в което влизат "Българските социалдемократи", "Евролевицата" и ПП „Европейска сигурност“. Политическото обединение е изградено около бившия вицепремиер и бос на ЦСКА Александър Томов-Лупи.

Съпругът ѝ Ветко Арабаджиев също ще се пробва за депутат, твърди "Актуално". Той ще бъде водач на кандидатски листи от коалиция "Движение заедно за промяната" (начело на това движение е Александър Томов) в Пловдив област и Пазарджик. Регистрацията на Арабаджиев няма да бъде формална, той ще участва в кампанията с изяви.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!