Има задържан за убийството на швейцарския бизнесмен Удо Ланге във вилно селище край село Кладница, съобщава bTV, позовавайки се на свои източници.  

Извършват се процесуално-следствени действия. Припомняме, че тялото на 68-годишния мъж е открито от неговата съпруга в четвъртък вечерта в гаража на семейната им къща в комплекса „Делта хил“.

Първи версии за убийството на швейцарския бизнесмен в баровския „Делта хил“

Швейцарският бизнесменът е женен за българка и живее отдавна в нашата страна. Двамата са имали предприятие за силиконови изделия, което преди няколко години са продали на шведска компания.

По-късно вътрешният министър Иван Демерджиев съобщи, че тялото е било местено и е имало опити да се прикрие престъплението.

Припомняме, че властите заявиха, че се проверяват всички контакти на Ланге от последната седмица преди убийството. Иззети са и записи от охранителни камери на места, където той е бил в деня на убийството му.

Появи се много подозрителен факт в убийството на швейцарския бизнесмен в баровския „Делта хил“ ВИДЕО

Като водеща версия беше посочено финансов спор. Има данни, че след като е продал предприятието за производство на силиконови изделия, Ланге е подпомогнал финансово други бизнесмени, с които е имал делови отношения.

Допуска се, че е убит, за да не му бъдат върнати парите, които е дал. Според разследващите, обаче, има още няколко версии, както от делови, така и от личен порядък. Според източници на БНТ се подозира, че убийството е организирано и извършено от няколко човека, а част от заподозрените вече са разпитвани.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук