Народен представител е заразен с коронавирус. Това е Хасан Адемов от ДПС, заяви на извънреден брифинг председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Цвета Караянчева съобщи, че в утрешният ден ще се направят тестове на всички депутати, като те ще бъдат проведени в две медицински заведения. Председателите на парламентарните групи са уведомени.

От Щаба са препоръчали проверката на всички депутати за коронавирус да стане преди извънредното пленарно заседание, което трябва да се проведе на 2-ри април, заяви още Караянчева.

Председателят на Народното събрание каза още, че в четвъртък цялата администрация и работещите в залата на Народното събрание също ще бъдат тествани за заразяване с COVID-19.


На снимката: Хасан Адемов

Според думите на председателя на Народното събрание, във вторник няма да заседава Комисията по бюджет и финанси, на която трябваше да се обсъди актуализацията на бюджета.

Цвета Караянчева отказа да коментира какво е състоянието на депутата и как се е заразил. Тя пожела на Хасан Адемов бързо оздравяване.