Временно е ограничено движението  в тунел „Витиня“  на АМ „Хемус“ в посока София поради горящ автомобил, съобщават от АПИ.

Трафикът се регулира от "Пътна полиция" и се осъществява по следния обходен маршрут: при км 35 на  АМ  „Хемус“  движението се отбива по път I-1 Ботевград  – София. 

Все още не е ясно каква е причината да пламне колата и дали има пострадали.

Експертката по пътна безопасност Диана Русинова коментира, цитирана от bTV, че самият тунел има специална система за пречистване на въздуха, която да помогне бързо да се изчисти дима и да не се достигне до задушаване на хората.

„Ако такъв инцидент стане на друго място, в друг тунел, може да завърши трагично“, коментира още тя и отчете, че всички системи за сигурност на ремонтирания тунел са сработили.

„Състоянието на тунелите е изключително тревожно. Особено тези на АМ „Струма“ и по Кресненското дефиле. На този етап те не покриват дори минималните норми за безопасност“, коментира Русинова.

„Наскоро ремонтиран е този тунел, разполага с всички съвременни средства, обезопасен е по най-добрия начин. Има специална система за изчистване на дима. Този гъст черен пушек, който се вижда, вероятно е заради активираната система, която го изкарва навън“, обясни Русинова.

Тя посъветва, ако вътре все още има хора, те да следват специалната маркировка и да се евакуират от тунела възможно най-бързо.

 

 

 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук