Двамата хасковски милиционери Венцислав Кирчев и Ангел Дулев, доверени лица на Асен Василев и човека на Васил Божков в Хасково с прозвището Ярето, се разследват за незаконния арест на лидера на опозицията Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и пиарът на ГЕРБ Севделина Арнаудова на 17 март м.г., съобщава Breaking.bg, позовавайки се на свои източници.

Срещу Кирчев, тогава директор на Националната полиция и Дулев, негов заместник има образувано досъдебно производство в Националната следствена служба-НСлС, твърдят източниците ни.

Вчера при показните арести преди година, наредени от премиера Кирил Петков и вътрешния министър Бойко Рашков, са извършени престъпления и нарушения на куп закони, НК и НПК. Планът за операцията по ареста на Борисов, Горанов и Арнаудова е утвърден от директора на полицията Кирчев, направил по време на „промяната“ най-шеметната кариера в МВР от началник на полицейски участък в Черноочене до директор на полицията, а ръководител на акцията е Ангел Дулев, довлечен от Икономическа полиция в Хасково за зам.-директор на ГНДП от Кирчев.

Остава открит въпросът по това досъдебно производство има ли разследване срещу Кирил Петков, позволил си да привиква разследващи полицаи в кабинета си и да им дава разпореждания и Бойко Рашков, който е принудил подчинените му в МВР да извършват незаконни действия?

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук