Вдигната е последната блокада, която бе поставена снощи от протестиращите в София. Както БЛИЦ писа снощи се достигна до повишаване на напрежението на кръстовището край Румънското посолство, след като изнервен гражданин започна да рита огражденията, с които протестиращите са затворили движението.

До арести обаче не се е достигнало. Днес рано сутринта към 5 часа полицаите са разчистили новия палатков лагер. За по-малко от час палатките и личният багаж на протестиращите са прибрани от камиони.

Движението вече е свободно. 


 

 



В същото време продължават другите блокади в столицата - на Ларгото, пред Ректората и пред Министерски съвет. Обстановката рано сутрин на тези ключови места бе спокойна.

 


 


 


 


 



В Пловдив снощи за пръв път блокадите бяха блокирани две кръстовища. По непотвърдена информация има един арестуван.

Заради блокадите е променен и маршрутът на градския транспорт.

Кръстовищата на Орлов мост и Ректората са затворени от протест към този час. Движението на линиите на обществения транспорт е променено, съобразете маршрутите си.

Автобусите  от линии № 84, 184, 280 в посока Орлов мост въртят преди него и обратно по маршрута.

Автобусите от  линии № 72, 76, 204, 304 и 604 са отклонени по бул. „Др. Цанков“, бул. „П.Яворов“ и по маршрута двупосочно.
Автобусите от линия № 94 върти на ул. „Гурко“ и обратно по маршрута им. Тези от линия № 213 двупосочно са отклонени по булевардите „Мадрид“ ,“Ситняково“ и  „Цариградско шосе“ и след това по маршрутите им.

Тролейбусите от линии4, 5, 8 и 11 в посока Орлов мост  въртят преди него и обратно по маршрута им. Тези от линии № 1, 2, 5, 7 и 8 посока СУ „Кл.Охридски“ въртят на кино „Одеон“, а линия 7 от „Люлин“  към Сточна гара обръща на нея и обратно . 

Тролейбусите от линии 1, 2, 4 и 11 въртят на ул. „Оборище“ и бул. „В.Левски“ и обратно по маршрутите им.

Маршрутите на автобусни линии 9 и 75 са променени в района на блокирания Орлов мост.  Има забрана за влизане на пътни превозни средства по западното платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ в участъка от ул. „Оборище“ до ул. „Шипка“ в посока на Орлов мост. Там се подменя топлопровод.

Автобусна линия № 75 в посока площад „Орлов мост“ се движи от кръстовището бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ - бул. „Мадрид“ направо по бул. „Янко Сакъзов“, обратен завой на площад „Паметник Левски“, по бул. „Янко Сакъзов“ и по маршрута си посока станция Гео Милев.

Автобусна линия№ 9 в посока ул. „Ген. Гурко от кръстовището бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ - ул. „Оборище“ направо по ул. „Оборище“, надясно по бул. „Васил Левски“, на площад „Паметник Левски“ надясно бул. „Янко Сакъзов“, надясно по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и наляво по ул. "Оборище" по маршрута си посока Автобаза Искър.

Линия № 213 е отклонен по бул. „Мадрид“, бул.“Ситняково“ и по бул.“Цариградско шосе“ по маршрута си двупосочно.
Тролейбусите с номера 1, 2 и 7 вървят по обичайният им маршрут.
Тролейбусите с номер 8 от ж.к. "Борово" обръщат на кино „Одеон“, когато са в посока към бул. „Цар Освободител“ и „В. Левски“.
Тролейбусите с номер 5 се движи от надлез Надежда до Сточна гара.

Временни спирки на линия 75 и 9
За № 75 това са:

  • сп. 1726 „Театър София“ за ТМ линии 20 и 22 на бул. “Я. Сакъзов“ посока паметника В. Левски;
  • сп. 2169 ул. „Сан Стефано“ за ТМ линии 20 и 22 на бул. „Я. Сакъзов“ посока паметника В. Левски;
  • Временна спирка на бул. „Я. Сакъзов“ след обратния завой на паметника на Левски посока театър София - последна и начална.
  • сп. 2168 ул. „Сан Стефано“ за ТМ линии 20 и 22 на бул. „Я. Сакъзов“ посока театър „София“;

За линия 9:

  • временна спирка на бул. „В. Левски“ след десния завой от ул. „Оборище“ посока паметника „В. Левски“ - последна и начална;
  • сп. 2168 ул. „Сан Стефано“ за ТМ линии 20 и 22 на бул. „Я. Сакъзов“ посока театър „София“;
  • сп.1724 „Театър София“ на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ след бул.“Я. Сакъзов“ посока ул. „Оборище“.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!