Още тази седмица абонатите на кабелните телевизии може да останат без сигнал за Би Ти Ви – за това предупреждават от Асоциацията на българските кабелни оператори (АБКО) и Тв клуб 2000. Причината е липсата на резултат от продължаващите втори месец преговори между кабелните оператори и телевизията.
Споровете са основно за таксите, които операторите отказват да плащат при положение, че Би Ти Ви е ефирна телевизия. Те намират за неприемливо и пакетирането на телевизионни програми. Според тях предлагането на Би Ти Ви следва да е отделно и извън какъвто и да било пакет от други телевизионни програми. Те са още против въвеждането на такси за бъдещи и все още несъществуващи телевизионни програми.
След като преговорите не са довели до желания резултат, повечето от операторите са обявили, че не виждат смисъл в тяхното продължаване. Те вече са готови да уведомят крайните си потребители, че възнамеряват да преустановят излъчването на програмата на Би Ти Ви, съобщават от АБКО и ТВ клуб 2000, като уточняват, че са обобщили мненията на членовете си от цялата страна, но решение за преустановяване на излъчването всеки отделен оператор ще взима по собствена преценка. /БЛИЦ