Мъжете не обичат да говорят за проблемите „под кръста”, пенисът му е свещен, винаги трябва да е готов за атака. Също така и лекарите казват, че някои мъже могат да изпитват дискомфорт, предизвикан от заболявания или травми, но да премълчават за това.
Травма на пениса
Не, не може да се счупи на две (ако специално не го направите), но може да бъде „изкълчен” по време на секс доста лесно: късат се връзките, свързващи мускулите на половия член с тазовите кости.

Когато такова нещо се случи, можеш да забележиш, че основата на пениса се измества от обичайното си място. По правило такива травми са резултат от бурни сексуални преживявания, когато влюбените или хората с гореща кръв използват пръстени или подобни предмети, за да удължат ерекцията. За да не се случи нещо такова, по-добре използвайте други методи, за да запазите удоволствието по-дълго и да ранообразите сексуалния си живот.

Засечка след бурен купон

Когато гаджето ти на купона се е представило като камила, опитвайки се да събере в себе си всичкия алкохол (в случай на суша?), по-нататъшните му планове за секс могат да бъдат помрачени не само за него, но и за теб.

По-скоро това ще се случи, защото алкохолът дейсва като успокояващо средство, което отслабва чувствата, включитлено и чувствата на пениса. Затова, ако планирате да го използвате след веселбата, по-добре предварително си определете допустима граница на алкохола още на ранен етап.

Топките му придобиват син оттенък
Естествено, в реалния живот топките му няма да станат сини като водни боички.

Но след дълъг секс, когато мъжът не може да свърши, може да започнат да го болят тестисите, което ще доведе до странния оттенък на достойнството му. За щастие, този проблем се решава много просто – веднага щом мъжът еякулира, всичко ще се върне отново в норма.

Пенисът му се е изкривил и го боли
Изкривяването на мъжкия полов член представлява само по себе си болест на Пейрон, причините за която и до ден днешен не са до край известни.

Наистина, съществува най-разпространена версия – патологично изменение на тъканите на пениса след травма, получена по време на секс. Лекарите предупреждават, че най-голяма опасност е позата „жената отгоре” или грубият секс.

Сърбеж в областта на пениса
Най-вероятно това е гъбична инфекция в областта на половите органи.

Най-често е причинена от потене, триене или използване на бельо от изкуствена материя. За да избегне тази неприятност, по-добре да се погрижи за елементарната хигиена, а веднага след душа да подсуши старателно мъжкото си достойнство.

Пенисът се е подул и зачервил
Когато пенисът наистина се е възпалил, причина за това може да е баланит – общ термин за всякакви възпаления на половия член.

Баланитът може да е предизвикан от заболявания, предавани по полов път, лоша хигиена и кожно раздразнение. Не бива да се пренебрегва, по-добре веднага да се обърне към лекар –специалистът ще помогне да бъде открита причината за болестта и ще даде насоки за лечение.