Сексапилът е труден за дефиниране, защото всъщност онова, в което се влюбваме, е сложна смесица между качества, формиращи определено излъчване. Днес сме решили да помислим над това какви качества притежава онзи магнетичен индивид от противоположния пол, който е овладял до съвършенство изкуството на привлекателността. 
Той е уверен 

Сексапилният мъж е уверен в себе си и в това, което прави, без излишни колебания. Не говорим само за това да дойде и да ви заговори, а по-скоро, че е напълно наясно какви ще са последиците от действията му и въпреки това поема рискове. Можете да усетите кога един мъж е уверен - той знае, че е подбрал най-добре изглеждащите дрехи, че е направил резервация в най-романтичния ресторант и изобщо не се притеснява да го заяви. 

Той е красив по свое му 

Красотата е относително понятие за всеки - някои я възприемат като правилни черти на лицето, други - като плочки, мускули и здрави ръце. Може би е в излъчването му, може би погледът му издава някаква вътрешна красота.  

Той излъчва мъжественост 

Дори да не е най-големият мачо, в него може да има щипка от онази мъжественост, която ние, жените, търсим. В жестовете, в осанката, или чисто и просто в онази ситуация, в която ви трябваше мъжка ръка и той беше там. 

Той знае как да се държи кавалерски 

Отваря врати, пуска ви да минете на опашката, усещате уважението му и това ви дава сигурност. Може кавалерството да е на изчезване, но за нас е наистина много секси! 

Той не се страхува да поема рискове 

Може да е на работа след два часа, но въпреки всичко ще ви изпрати до вас. Ще поеме риска, че от вашия флирт може и да не излезе нищо.   

Той е независим 

Независимият мъж е просто неустоим за всяка жена, защото притежава непоклатима осанка. Той живее сам, има самостоятелно жилище, не се занимава да мисли за това, което не зависи от него, а именно - насоките и помощта на другите. 

Източник: woman.hotnews.bg