Иван Галенков от Бобошево, който живее в Италия заедно със своите родители, е заявил инвестиционно намерение да построи автокъща, сервиз и автомивка в м. Бистреница в землището на Бобошево върху имот от 2,800 кв.м., пише struma.bg.

Имотът се намира на гл. път Е-79. Бащата на Иван Галенков – Христо, от 20 г. живее в Италия и докарва от там в България втора ръка автомобили, но няма собствена автокъща. Сега семейството е решило да построи модерно съоръжение, коментират близки на Хр. Галенков от Бобошево. Автомонтьорът от Дупница Асен Дерменджиев също подготвя документи върху реституиран имот в землището на с. Бистрица да построи автосервиз и автокъща. Още трима дупничани изготвят в момента документация, за да строят автокъщи край дупнишкото с. Блатино, което се намира на Е-79, на изхода на Дупница в посока София.

Единственият печеливш бизнес в Дупница в момента е продажбата на автомобили втора ръка. Много столични автокъщи се зареждат със скъпи автомобили от автокъщите в Дупница. Автотърговци от Гърция изкупуват “в пакет” по няколко коли от Дупница и ги препродават на двойно по-високи цени.