Актьорът Калин Сърменов не смята, че е било толкова нужно посещението на премиера на България Кирил Петков в украинската столица Киев.

"Едно такова посещение трябва да бъда разглеждано от самото начало - това, че ние не бяхме единни, както е и в момента, не са отишли всички, това не е представителна извадка на правителството, а хора с желание“, , заяви Сърменов по Нова тв. 
 
 Всички тези неща можеха да бъдат казани примерно в това студио и нямаше нужда от този PR да се отиде до там. Всъщност това ходене изглежда само PR, само присъствие, без никакъв резултат. Това разединение само ние си мислехме, че никой не го вижда.

Цял свят вижда, че ние не можахме да се разберем можем ли, трябва ли, по какъв начин и как да помогнем на тази страна. И то в момент, в който други страни направиха всичко възможно да бъдат реални нещата и стъпките, които предприемат те.

Ние прескачаме от крак на крак с много приятни думи, които не помагат на никой.
Други хора вече минаха през тази граница на страха. Това спорен мен е един наивен PR, който не само ние виждаме. И това не е добре за нас. Показахме лице, което меко казано е неприятно"