На 1 май Канал 3 представи на своите зрители новата си програма и новото си студио. То е с 3 големи видео-стени, интерактивни екрани, модерна и изчистена визия.

"Във времето на новите технологии, аудиторията ни има високи изисквания освен към качествената и навременна информация, и към визията. С новото ни студио ще отговорим в пълна степен и на тези очаквания", каза директорът на "Новини и актуални" предавания Миляна Велева. 

С новото студио, Канал 3 предлага и нова програма. Точно в 7,00 ч. всяка сутрин ще започва новинарски блок с всичко най-интересно и значимо от изминалата нощ и предстоящия ден. Предаването ще предложи много новини от страната и света, спорт, култура и преки връзки от различни точки, с горещи интервюта и събития на живо. Така Канал 3 ще продължи да следва наложения вече стил - да следи живота в страната с директни връзки, за да изпълни мисията си като Телевизията на народа, да е възможно най-близо до своите зрители.

Водещи на сутрешния блок са лицата на новините Десислава Пейчева, Яна Моисеева, Габриела Николова и Яна Чинкова. 

Сутрешният новинарски блок продължава до 9,00 ч. а след него от сряда до петък зрителите могат да гледат най-неподравеното риалити в българския ефир "Парламентът на живо". Канал 3 ще продължи да излъчва заседанията на Народното събрание, както и всичко най-интересно от кулоарите - политическите заявки, изказванията на лидерите, парламентарният живот - такъв какъвто е.

 

На всеки кръгъл час ще има новини, като Телевизията на народа ще предава както и досега на живо и извън рамките на информационните си емисии всички важни събития от страната и света.

От 1 май Канал 3 ще има и нова новинарска емисия в 17 ч., а веднага след нея в 17,30 ч. започва предаването "Имате думата" с Александър Владимиров. От 18,00 до 19,00 часа е централната емисия "Новини", а в 19,00 ч. стартира и едно от любимите предавания на зрителите "Патарински live" с репортера Димитър Патарински.

Публицистичното предаване "Денят на живо" е с нов начален час 19,30 ч. Веднага след него стартира и единственото едночасово спортно ежедневно предаване в българския ефир -  "Спорт в обектива", което вече е от 20,30 ч. В 21,30 ч. новинарите на Канал 3 ще обобщават събитията от деня в 30-минутна вечерна емисия.

"За 3 години от рестарта на Канал 3, благодарение на желанието, усилията и труда на целия екип на телевизията, увеличихме над пет пъти рейтинга на Канал 3. От началото на 2017-та година близо 5 милиона зрители са гледали нашата програма. С твърдата си 4-та позиция сред политематичните канали Канал 3 изпреварва чувствително останалите свои конукренти . Всичко това, освен на страхотния екип на Канал 3, се дължи и на нашата вярна аудитория, която разбра, че това е телевизията, която показва новините такива каквито са. Във времена, в които съменията към медиите се увеличават Канал 3 трупа все по-голямо доверие най-вече заради обективността си и постоянното излъчване на значимите събития в страната на живо и без монтаж. Това дава възможност зрителят да направи информиран и неманипулиран избор на позицията си спрямо политиката и живота в страната ни. Растящото доверие ни радва много, но и ни задължава да се променяме постоянно и с всекидневния си труд да защитаваме високата оценка на зрителите и постоянно да отговаряме на техните очаквания. Ето защо продължаваме да подчиняваме програмата си на основната ни мисия - да сме винаги първи и винаги на живо",  коментира Ива Стоянова, управител на Канал 3.   

През 2014-та година, когато настоящият екип пое управлението на Канал 3, телевизията беше на 29-то място по гледаемост. Днес точно 3 години по-късно, медията е категорично в топ 10 и единственият политематичен канал след БНТ, БТВ и Нова, който е сред най-гледаните телевизии в България. 

Новото студио на Канал 3 е изградено по образец на световните новинарски лидери и освен модерно е и многофункционално. То е и поредната стъпка на Канал 3 към това да отговаря на растящите изисквания на своите верни и постоянно увеличаващи се зрители.