Най-важното нещо е човекът. Машини има, могат да се купят нови. ВВС загубиха едни от най-добрите си пилоти. Изказвам съболезнования на семейството и на неговите колеги, въпреки, че все още има някакъв минимален шанс. Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз. 

Припомняме, че по-рано днес служебният военен министър заяви, че майор Терзиев не е оцелял.

Бившият военен министър обясни, че МиГ – 29 е основният боен самолет на въоръжение във Българската армия. Причината за инцидента може да е техническа неизправност, може да е човешка грешка, учението е проведено в нощно време, когато морето и небето се сливат, мишената се е движела с по-висока скорост. може пилотът да е загубил ориентация – много са вариантите.

Печална вест за изчезналия майор Терзиев от служебния военен министър

Не бива да се спекулира с подготовката за ВВС. МиГ – 29 най-рядко е давал технически грешки. Нашите пилоти са добри. Нальотът е малко – да. Това е така, защото дълги години нашите самолети бяха рязани, защото могат да носят бойни глави. Рязани са и са продавани без пари. Политиците са виновни за унищожаването на авиацията ни", подчерта той.

"Трябва да се закупи нова бойна техника. Дълги години тези самолети бяха приземявани. Имаме армия, която трябва да изпълнява своята функция. Нито е пазена, нито съхранявана военната техника", подчерта Каракачанов.

"Когато 30 г. не си отделял пари за своята армия и си кърпил единствено наличното, това са възможностите. Няма как за 3-4 години да наваксаш това, което е пропуснато от 30", изтъкна бившият министър на отбраната

Адмирал Ефтимов с извънредна новина за изчезналия пилот, открит е... ВИДЕО

"Друга подробност е, че последният път, в който е имало връзка с изчезналия пилот, той е бил на 2000 метра и след това връзката се е загубила. Тези момчета, въпреки недоимъкът в армията, носят униформата честно и достойно.

Много лесно могат да хвърлят фуражката и пагоните и да си намерят по-добра работа, но те предпочитат да защитят честта на пагона и да служат на родината си. Това е най-важното в Българската армия. Те рискуват живота си, за да защитят всички останали. Това са героите на нашето време", категоричен е Каракачанов.

"Много лесно е сега да критикуваш мандата на едно заминало си правителство. Преди 4 години алтернативата пред ВМРО беше или БСП или ДПС. Крайно време е да спре тази конфронтация.

Кажи какво искаш да направиш и как да го направиш. Този нещастен парламент имаше една цел да изработи законодателство, което да е удобно за т. нар. нови партии.

Не е нормално това, което беше направено от това недоразумение 45 НС. В желанието си да спечелят изборите на всяка цена, извършиха национално предателство. Той смята, че в Турция изборите ще бъдат на хартия, а не с машини", предупреди Красимир Каракачанов.