Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов отговаря на въпроси на Илиана Беновска на брифинг в Народното събрание от 22-ри ноември 2019 г.

Илиана Беновска: Разклатена ли е коалицията с напускането на Волен Сидеров на парламента, сега стана общински съветник?

Красимир Каракачанов: Не, не е разклатена, както виждате той добре се вписва в Общинския съвет.

Илиана Беновска: Но казахте, че той протестира срещу Валери Симеонов!
Красимир Каракачанов: Той организира тази група „млади фенове“, те държаха масата и при едни други протести над главата му. Не е много колегиално, но в края на краищата негово право е.

Илиана Беновска: А Корнелия Нинова застрашава ли коалицията, много ли е силна, сега видяхте какви обвинения отправи срещу министър-председателя?
Красимир Каракачанов: Не го видях да е притеснен много, министър-председателят!

Илиана Беновска: А Вие?
Красимир Каракачанов: Така като ме гледате? В края на краищата работата на опозицията е да критикува. Тя е права, може да иска оставката му всеки ден, това е нейно право. Но не е редно да се използват такива популистки твърдения – „защо ходите с държавния самолет?“.

Добре, факт е, че точно тези два самолета, те бяха купени два самолета за по 100 милиона всеки, те бяха купени по времето, когато нейният предшественик управляваше България. Защо не попита него защо ги купи тогава? А утре, ако тя стане министър-председател, вярвате ли, че тя ще се качи на влака, за да отиде до Загреб? Не вярвам!

Популизмът хубаво, използват го политиците, но все пак трябва да има някакви граници. Проблемът с водата в някои региони на България не е от вчера и днес, има го и ще го има, има го не само в България.

Така че хубаво е, премиерът идва на контрол, естествено е, че опозицията ще използва времето, когато има повече зрители пред телевизорите да си каже словата, няма лошо в това!

Илиана Беновска: Какво очаквате от посещението в САЩ във Вашата област конкретно, можете ли да кажете?
Красимир Каракачанов: Задълбочаване на сътрудничеството в областта на отбраната. Имайте предвид, че това е делегация, в която ще има и други министри, вероятно ще се говори и по други въпроси, но в областта на отбраната, смятам, че задълбочаване на сътрудничеството във военната сфера ще бъде една от темите.

Както знаете споразумението за стратегическо партньорство трябва да бъде актуализирано, на практика има един документ, който е доста отдавна, вече не си спомням от коя година. Но в тази област да.