В интервю за "24 часа", получилият заплаха, в която се казва, че дават 50 000 лева за главата му, журналистът Мартин Карбовски споделя, че това е петата му заплаха за пет години.

На въпрос страхуваш ли се за живота си, Карбовски заявява: "Първо не вярвам, че съм толкова скъп. В писмото пише, че мъжът бил получил 50 000 лева, за да ми тегли куршума. Правил съм разследвания по темата и знам, че това е нереално висока цена за нечия глава". Той допълва, че е готов да посрещне всеки, който го поръчва с мента, GLOG и валериан. Според него има натрупване на негово присъствие в публичното пространство. И това започва да дразни някои хора. "То отключва агресията по мой адрес. Според мен заплахата не е по конкретен повод и не е свързана с конкретна тема", заявява Карбовски.
На въпрос дали е получавал конкретни заплахи за теми , които е разработвал, журналистът отговаря утвърдително, като пояснява: "Колеги са ме предупреждавали да не се занимавам с депутата Владимир Кузов, който бе осъден за педофилия. Работя и по една скандална тема - за убийството на българския студент Мартин Борилски в Париж. Карбовски разказва още, че днес е трябвало да вземе интервю от Илиян Варсанов, но той не е дошъл и си бил изключил телефона. Наскоро взел интервю с Демби. "Преди година интелвюирах скандалните "братя Галеви". Не вярвам заплахата да идва от тях, защото всичките им хора са в кауша. Но зад тези теми стои целият ми екип". Той допълва, че има позиция и по случая Максим Стависки . Смятам, че правораздаването не е еднакво за всички, заявява Карбовски.
По повод издадената биографична книга за Лили Иванова, той казва: "Аз не съм и биограф, а само редактор. Тя пише историята си, аз само я редактирам, но тя си има астролог, който я съветва.
Карбовски още се колебае дали да подаде сигнал в полицията, защото преди време е пращал сигнал в VІІ РПУ и те не си свършили работата. Той намерил човека, но не можел да го докаже без участието на полицията. "Явно и сега ще трябва да си направя сам разследването. Надявам се този  новият човек да е някой приятен луд", заключава Карбовски. /БЛИЦ