Кеворк Кеворкян е завел иск в съда срещу уволнения тв водещ Георги Коритаров. Пред телевизия СКАТ мустакатият водещ заяви, че няма да оттегли иска, въпреки че Коритаров се е извинил. Повод за спора са думите на бившия водещ от Нова телевизия, че Кеворкян е сред акционерите във вестник "Уикенд", с който Коритаров свърза уволнението си.
Кеворк Кеворкян и днес гостува в телевизия "СКАТ" , където повтори тезата си от вчера, че е имало опит на журналист да изнудва олигарх, заради което е изхвърлен от телевизията. Публиката в телевизионно предаване наскоро е подкрепила Коритаров, но той е един изнудвач, каза Кеворкян. Според него имало млади талантливи журналисти, които биха се справили добре с работата, която е извършвал уволненият журналист.
Когато преди време е бил предложен подкуп от 427 000 лева в телевизията, личният медиен олигарх на Първанов се е правел на невинен. "Попаднахме в капан на подмяната", отбеляза Кеворк Кеворкян.  Според него Коритаров компрометира българската журналистика. 
Кеворкян изрази учудване, че  Коритаров не е завел дело срещу Валентин Златев. 
Има 25 000 лева подкуп, които са свързани с дипломат,  съобщи Кеворкян и призова този човек да разкрие нещата. "Търси жената и парите. Понеже жени няма край Коритаров, търси парите", отправи призив гостът в студиото към водещия.
В ефир беше прочетено писмото на Златев към изпълнителният директор на "Нова телевизия" Якоб Андерсен, в което шефът на "Лукойл" се жалва, че Коритаров се е опитал да му продаде общински имоти в Боровец, като искал да е посредник за сделката.
Според Кеворкян през студиото на Коритаров са минали много неподходящи събеседници, които нищо не казвали. "Парите, които ще взема от делото, няма да ги даря за джамията на Коритаров, ще ги даря за църквата "Света Петка", закани се Кеворкян. Бившият водещ на "Всяка неделя" бил възстановил над 100 войнишки паметника. 
Има много хора хрантутници на международни радиостанции, каза още гостът в студиото на "СКАТ". Имало много куфароносци по телевизиите, които са се превръщали в теляци на определени хора. Кеворкян ценял "Здравей България", защото там се правели удивително добри работи, например за набъбналото строителство в столицата.
Няма телевизионен рекет, е тезата на Сашо Диков, който се включи в ефир. Коритаров не върши изнудване, някой е искал да го натопи. Сашо Диков сметна, че е задължително Златев да тропне по масата и да каже, че са го подвели за това изнудване, защото той е насаден на "пачи яйца". Темата изнудване касае телевизионния разговор с Василева, смята спортният журналист. Той изтъкна обстоятелството, че предложението да бъде потърсен по телефона Златев за коментар е дошло от редакторката на сутрешния блок - за да се спази правилото за плурализъм на мненията, така че, не може да става и дума за рекет от страна на Коритаров. Той само е обявил думите на редакторката в ефир.
И Сашо Диков би се съгласил като шеф на телевизия да покани Брендо в студиото си, каза той. На думите, че за 100-те декара имало скици при Златев, които Коритаров му е предложил, Сашо Диков каза, че иска да се срещне със Златев и да види скиците, за да направи предаване. /БЛИЦ