Тази нощ ще се окаже безсънна и напрегната за обвинителя от Хасковската окръжна прокуратура Антон Попов, защото ще трябва дълго да звъни до Виена. До 7 часа сутринта той трябва да представи пред съда мотивирано искане от австрийските съдии за екстрадация на роден престъпник. Той се казва Айнур Иляз, родом е от Асеновград, и има предявено обвинение от виенските магистрати за фалшифициране на евро. След като преди няколко дни заповедта за арестуването на Иляз беше разпространена от Интерпол, нашенецът е бил спипан на границата на Капитан Андреево.
Налага се тази нощ прокурор Попов да се свърже по телефона с прокуратурата във Виена и да изиска мотивирано искане, адресирано до хасковския съд, за принудителното отвеждане на фалшификатора във Виена.
Въпреки, че прокуратурата трябваше досега да разполага с такова искане то не беше пристигнало до днес, а утре сутринта в 7 часа е предвидено съдебното заседание за екстрадацията на Иляз. 72-часовият срок за задържането на престъпника изтича в 5 часа сутринта и ако това искане не пристигне от Виена, магистратите в Хасково ще са принудени да решават доста труден казус.
Тодорка Николова, БЛИЦ