Кметът на Хасково инж. Георги Иванов потвърди пред журналисти, че се очаква утре да му бъде повдигнато обвинение за безстопанственост. Той е получил призовка за вторник. Става въпрос за 330 000 лева, които са в основата на един доста дълъг спор между общината и търговската верига „Билла”.
Преди време търговската верига е превела на общината тези пари за разчистване на терена, където е трябвало да бъде изграден търговски обект на „Билла”. Уговорката е била срещу сумата от около 300 000 лева общината да разчисти терена, като събори намиращите се там сгради и да закупи допълнително терени, необходими за търговския обект.
Явно цената за допълнителните терени не се е понравила на „Билла” и тя се отказва от сделката. Общината обаче вече е усвоила парите и е разрушила част от сградите. Така че парите са взети за свършена работа, каза кметът на днешния брифинг, и общината няма вина за това, че „Билла” се отказа от сделката.
"Ако бях върнал парите, щях да си имам неприятности с общинските съветници. Точно затова влязох в съдебната зала и ще се боря докрай, за да докажа, че „Билла” не са в правото си да искат тази сума", каза Иванов.
Тодорка Николова, БЛИЦ