Бойко Борисов обяви, че по-голямата част от булевардите и големите улици са изчистени от снега, но заради навяванията ситуацията е много тежка. Няма сила, която изведнъж да издуха снега, работим много активно, каза още столичният кмет. Всички столичани, на които се е наложило от сутринта да излезнат на улицата, "благославят" градоначалника.
Шофьорите недоволстват, че не могат да се придвижват. Пирогов пък се напълни с пострадали по заледените улици. От Института за спешна медицинска помощ съобщиха, че след обилния снеговалеж през последното денонощие и образувалата се поледица вчера са прегледани 85 човека с контузии и счупвания. До 7 часа тази сутрин през травматологията са преминали още 50 пациенти. Общо за денонощието на стационарно лечение са оставени 54 човека. Шефът на Трета травматология д-р Неди Цекулов прогнозира днес и утре нов бум от пострадали граждани.
Борисов увери, че всичката налична техника е по улиците и почиства, а дейността на концесионера по чистотата се следи денонощно. Работата по почистването на снега е продължила цяла нощ и той заедно с колежката Веска Георгиева от инспектората са наблюдавали отблизо как се вършат нещата. Страната е блокирана изцяло, София е до асфалт – градски транспорт, основни булеварди. При този сняг просто няма сила, която да изчисти изведнъж, да издуха снега. Виждате, че работим много активно, броя снегорините и гледам какво е изчистено. Беше страхотна виелица и в тази виелица сутринта имахме готовност и по никакъв начин нито градският транспорт, нито основните пътни артерии са блокирани, похвали се Бойко Борисов.
Той добави, че почистването по график вече е извършено и изрази надежда след спирането на снеговалежа да се изчисти и останалото. БЛИЦ