Хлябът, който са яли богопомазаните, царете и фараоните в древни времена, вече се произвежда у нас. Известните и богатите са луднали по изтънчената храна на безсмъртните и са посели семето й у нас.
За парче хляб те дават по 6 лева, но се надяват, че ядейки само от него, ще имат по-дълъг и зравословен живот и ще са по-красиви и слаби. Известен още като &bdquo;хляба на фараоните&rdquo;, той се замесва със специалното жито лимец, което е древно колкото света.<br /> <br /> Ценното жито се е отглеждало в Древен Египет. От него тогава приготвяли питки за фараоните. По-късно и траките го засаждат по българските земи. Специфичното при лимеца е, че обвивката му е много плътно прилепнала към зърното и трябват специални машинки за отронването й. Качествата му в една филия могат бързо да заситят всеки. Хранителните му стойности спокойно изместват месото от менюто ни, разказват пред &bdquo;Телеграф&rdquo; производители.<br /> <br /> Капризите на българските богаташи стигат дотам, че някои от тях са се снабдили с древното жито и са го посадили в собствените си дворове. Покълналите зърна на лимеца се превръщат в суперхрана на бъдещето. Учените все още не могат да обяснят защо при покълването им неколкократно се увеличават магнезият, манганът и цинкът.<br />