ДПС ще поеме грижите за възпитанието и образованието на трите невръстни деца на Ахмед Емин, заяви пред "Труд" член на ръководството на партията.

"Каквито и да са били мотивите му да посегне на живота си, той беше наш другар и ние няма да оставим децата и вдовицата му сами", казал лидерът на движението Ахмед Доган пред свои приближени. В предсмъртното си послание Емин моли Доган да се погрижи за малките Фелиз, Елив и Ясин. "И да не го беше поискал пак щяхме да ги отгледаме", твърдят депутати. Все още писмото не е предадено на вдовицата на Емин-Ферах, която утре има рожден ден. Депутати от движението разказаха , че въпреки голямата трагедия, която изживява, тя се държи мъжки.
Любовта на Ферах и Ахмед Емин пламва в партийната централа преди десетина години. По това време Ферах е секретарка на заместник-шефа на ДПС Касим Дал. Почти веднага Ахмед и Ферах създават семейство и за четири години едно след друго се раждат трите им деца-две момичета и едно момче. Колегите им ги помнят като щастливо семейство. Емин с нескрита радост е споделял, че иска да има много деца.
Все още не е ясно в какъв контекст Емин е написал , че Доган винаги е отстоявал националните интереси. Както и какво е провокирало фразата му: "Аз не съм предател". В медиите широко се коментира членството на Емин в масонската общност. Според разследване на в. "168 часа" той е бил в една ложа с шефа на ДАНС Петко Сертов. /БЛИЦ