Луната е в знак Дева. Време, в което човек се замисля за своето здраве и за режима си на хранене. Хората изпитват подсъзнателно желание за поддържане на ред и чистота в мислите, действията и около себе си. Подходящо за оформяне на парични документи. Развитие на търговията на дребно.
Да се използват повече плодове и зеленчуци. Подходящо за козметични процедури. Не е подходящо за покупко-продажба на недвижимо имущество. Уязвими са нервната система и целия стомашно-чревен тракт без правото черво. 7-ми лунен ден до 12:26ч . Бъдете крайно внимателни в думите си, даже и в мислите си. Дори случайно отронена дума или случайно връхлетяла ви мисъл, могат буквално да се материализират, да се въплътят в действителност и да окажат влияние върху вашият живот. В този ден небесата се разтварят, за да чуят думите и мислите на хората и отзивчиво откликват на тях. Затова този ден е благоприятен за молитви. Всяка отправена молитва бива чута. Сбъдват се всички благи пожелания. Внимавайте обаче с недобрите такива и лошите думи.

Противопоказно е да се лъже. Лъжите произнесени в този ден, скоро ще бъдат разкрити и наказани. 8-ми лунен ден започва от 12:26ч и продължава до 13:25ч на следващия ден. Съответства на стихията на огъня и на преображението. Символ на деня е митичната птица Феникс, която изгаряйки, всеки път възкръсва от пепелта. Същото се случва и с човека, както на психическо, така и на клетъчно равнище. Ако сравним лунните фази, то първите седем дена са периода на какавидата, а втората фаза - период на пеперудата. Натрупаният от вас потенциал започва да придобива форма. Всичко, което е било обмислено и направено до момента, преминава в качествено ново състояние. Може да се появи емоционална нестабилност, безпричинна смяна в настроенията.

Това да не ви смущава, защото е естествено при преобразование на личността - старите мисловни модели се заменят с нови или се преобразуват в съвършено различни. Даденият период е винаги сложен. Колкото е по-тънко преобразованието, толкова по неспокойно може да мине. По тези причини е желателно да се ограничите от присъствието в големи и шумни компании.

Да проведете времето обаче в компанията на близки и верни приятели може В 15:59ч Луната прави опозиция с мистичния Нептун и часовете около това време може да бъдете разконцентрирани, сънливи и поради това лесно поддаващи се на чуждо внушение. Добре е да си дадете малко почивка. Полезно е да слушате музика в това време, което ще снеме психическото напрежение и ще окаже благотворно влияние върху вас. В 16:54ч Луната сключва друг напрегнат аспект със строгия Сатурн, което ще прави хората емоционално сдържани, ще носи вътрешно недоволство и лошо настроение. Избягвайте да се срещате с негативно настроени хора, защото ще се почувствате още по-зле в тяхното присъствие.