Времето у нас е необичайно топло за сезона. Преди дни най-високата температура беше измерена в Кнежа - 28 градуса. Докога ще се задържат високите температури и ще настъпи ли скоро застудяване обясни синоптичката на БНТ Христина Балинска.

Необичайно топло остава времето за сезона. Максималните температури вчера бяха на стойности, типични повече за лятото. В Кнежа, Монтана, Плевен, Ловеч и други градове те достигнаха над 20 градуса. Т. нар. циганско лято е в разгара си, но високите температури и липсата на валежи будят тревога, защото стойностите на валежите са много под обичайните за сезона.


Днес в по-голямата част от страната отново се очакват стойности от 25-26 градуса. В близките пет дни ще има слабо понижение на максималните температури, но те ще останат по-високи от обичайните за сезона.

Захлаждане ни очаква към 14-15 ноември, но въпреки това температурите ще се запазят по-високи от обичайните за това време на годината.Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната