Варненецът Христо Христов, който преби 14-годишната си дъщеря Девора, обжалва днес по обед пред състав на Варненския окръжен съд мярката си за неотклонение “задържане под стража”, която Варненския районен съд му наложи миналата седмица. това предаде "Петел".

Той бе привлечен от Варненския районен съд като обвиняем за закана с убийство в условия на домашно насилие спрямо 14-годишната му дъщеря и за неизпълнение на съдебна заповед за защита, припомня Нова Варна.

Сигналът за това бе подаден от майката на момичето, с която Христов е разделен. Христо Христов и съпругата му, с която са разведени, пет години подред водят съдебна битка за трите им деца, Христо на 8, 14-годишната Девора и 16-годишната Ванеса, която живее при баща си. Христов е морски офицер, собственик на хотел “Девора” на брега на морето, който очевидно е кръстен да дъщеря му. Според информация на адвоката на бащата до насилието се е стигнало, след като момичето откраднало крупна сума пари, част от които пратила на майка си, а друга на приятелки.

След съдебното заседание по-голямата дъщеря на Христов Ванеса заяви, че Девора е проблемното дете в семейството. “Тя лъже” каза тя пред медиите миналата седмица. Стана ясно, че момичето е решило да напусне майка си, при която живеело в Сливен и да заживее при баща си. Дори пуснало жалба срещу майка си за домашно насилие с обвинения, че е бито с точилка. Информацията бе потвърдена пред “Нова Варна” от директора на Агенцията за закрила на детето във Варна, Анна Конукова. След първото заседание на съда комисия към агенцията реши да настани 14-годишната девойка в кризисен щаб във Варна.