Любимият имитатор на Тодор Живков едва свързва двата края, съобщава в. "Телеграф". Седнал е на студения цимент, носи синьо шушляково яке и черен панталон. Пред него има кутийка с монети. Мъжът засвирва с кавал, после го оставя и пресъздава същите звуци, но с уста. После чурулика като славей, блее като коза. Около него се събират минувачи и някои се досещат - странният музикант е известният български имитатор Христо Минчев-Пилето.
Тато пък лично му дал разрешение да го имитира и го викал на всеки прием с чужденци. Обиколил е почти целия свят. Ревал е като магаре и е чуруликал като славей пред Саддам Хюсеин, Фидел Кастро, Муамар Кадафи, Никита Хрушков. Почетен гражданин е на Москва, Киев, Ташкент, Павликени. Бил е народен артист, награждаван с какви ли не отличия.
Това обаче беше преди, в друг живот казва той. Сега сцената му е площада пред НДК, а публиката са минувачите. Всеки ден е там и изнася концерти на улицата, тъй като едва свързва двата края. Пенсията му е около 150 лева. От три години кандидатства за персонална пенсия, осигурявана на много големи артисти, но така и не му дават. Писал е до всички големци за пенсия - културния министър Стефан Данаилов /с него едно време свирили по Родопите/ и социалния Емилия Масларова, до президента Георги Първанов. От цялата работа получил боб, който не можел да се свари и консерви с изтекъл срок на годност.
От всички звезди, с които е делил сцена, само с примата на българската естрада Лили Иванова още са близки. "Другите ме забравиха, а тя даже ми помогна за операция на очите", казва Пилето. /БЛИЦ