При първоначалният оглед на местопроизшествието с Ахмед Емин са направени всички криминалистични изследвания. Това заяви началникът на катедра "Съдебна медицина" Светослав Христов по Нова телевизия.
Направени са и т.нар. ацетонови обтривки на ръцете на трупа, за да се докаже с коя ръка е държано оръжието, обясни доц. Христов по повод появилата се информация, че това изследване е пропуснато от компетентните органи. Той обясни, че след приключването на всички експертизи и разпити, се прави "ситуационна експертиза", която ще покаже дали е било възможно Ахмед Емин сам да произведе изстрела и с коя ръка е стреляно.
До момента е извество, че е стреляно от упор в дясното слепоочие, съобщи Станислав Христов. Той обясни, че и с двете ръце е възможно да бъде произведен изстрела, но следствието трябва да докаже какво точно се е случило. По думите му тялото е било намерено точно пред баните в Сараите на Доган. Смъртта вероятно е настъпила между 14-16 часа. Според Христов тепърва предстоят да се назначават психологически експертизи за изясняване на мотивите за евентуалното самоубийство. 
Общото между случаите със смъртта на Ахмед Емин и Стойчо Раданов е, че и при  двамата не са установени белези от насилие, няма болестно състояние, което би могло да подтикне към самоубийство и да обоснове мотивите, посочи доц. Христов.
Относно смъртта на Стойчо Раданов началникът на "Съдебна медицина" каза, че го е познавал като борбен човек, който по думите му не би посегнал така лесно на живота си. Той призова следствените органи да направят обстойна психологическа експертиза за евентуалните мотиви. Възможно е като причина да бъде защита на неговото семейство от претенции, които биха могли да се явят срещу него, предположи доц.  Христов. Той припомни конфликта по случая "Белнейски"  между Раданов и доц. Грозева, която го е заплашила с иск от 50 хиляди лева срещу него. /БЛИЦ