Опашката на Калотина от чакащи за излизане от страната автомобили е около 2 км, съобщават от „Гранична полиция”. Щом преминат българския граничен контрол, от “ничията земя” изнервените шофьори подемат звукова атака за подсещане на сръбските митнически и гранични контрольори да побързат с обработката на документите, показа в репортаж БНТ.
Около 1850 автомобила и към пет хиляди души са напуснали страната от сутринта досега. Граничните полицаи на пункта работят на шест работни места и при пълен капацитет на състава – 25 служители на ГДГП обслужват неспиращия от вчера поток от транзитно преминаващи на път за Западна Европа пътници – предимно от Турция. Ритъмът на работа от българска страна на ГКПП е оптимален, техниката работи на пълен капацитет при пълна изправност и без затруднения още от началото на засиления трафик през ГКПП.
От ”Гранична полиция” препоръчват преминаване през останалите ГКПП на границата със Сърбия - Връшка чука, Брегово, Стрезимировци и Олтоманци или към Румъния през Дунав мост и към Македония през Гюешево, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Опашката на ГКПП „Капитан Андреево” в рамките на турския пункт Капъ куле – около 400 автомобила. Потокът от пътници е обслужван на девет гишета от общо 37 служители на пункта.
До момента днес на Капитан Андреево са били задържани трима турски граждани при опит за нелегално преминаване на границата, укрити в багажници на автомобили. Досега на пункта, освен леките коли са преминали и 18 автобуса с транзитно преминаващи на път към Западна Европа. /БЛИЦ