Клошари тормозят жители на столичния квартал "Красно село". Бездомниците се настанили в изоставени автомобили близо до блок на улица "Дойран". Мъките на Георги Тодоров и неговите съседи не са от вчера. Но проблемът се задълбочил през лятото на миналата година, когато група бездомни се настанили в няколко изоставени коли пред блок на ул. "Дойран", съобщава Дарик. 
Георги разказа, че преди време една от колите, превърнали се в дом за безпризорни, се запалила, което довело до щети за личните автомобили на живеещите в района.

Многократно мъжът и негови съседи подавали сигнал до общината - с молба изоставените коли да бъдат премахнати. Процедурата обаче се оказва доста тромава и безрезултатна.

А от община "Красно село" са с вързани ръце. Кметът Христо Апостолов обясни, че не могат да вдигнат колата, която обитават бездомниците, защото от КАТ все още не са изяснили собствеността.

"Колата е етикетирана за вдигане от 29 август. Но все още не са се върнали документите от КАТ по изясняване на собствеността на колата. Т.е. топката е в тях", поясни Апостолов.