Днес хасковският кмет Георги Иванов се върна от чужбина и веднага даде журналистически брифинг, за да отговори на всички въпроси, на които не можа да отговори по време на предаването на бТВ. Един от въпросите беше дали самият той е убеден, че всичко, което се случва е политическа поръчка. Отговорът беше категоричен: Да оставим съдът да реши, но ако се окаже, че съм невинен – значи, че наистина проверките срещу мен са политическа поръчка.
В отговор на въпрос защо е заявил, че разследването за петте хиляди лева от фирма "Дусман" е прекратено, а в събота стана ясно, че в съда е внесен обвинителен акт, той отговори: защото знам, че съм невинен.
Кметът е категоричен, че ще вкара в съда Емин Дормуш, който заяви пред Бтв, че кметът му е искал рушвет за бар „Черно и бяло”. Тук припомни случая с осъдения от него за клевета Димитър Шалапатов, който бе глобен със сумата от 500 лева. Така, че продължаваме да си играем на правосъдие – аз осъдя някого за клевета, а съдът го глоби 500 лв. и нищо повече. Затова има толкова много смели клеветници.
Георги Иванов потвърди, че наистина е получил призовка за утре, за да дава обяснение за провалената сделка с „Билла”. Той пропомни накратко и спора с търговската верига, който впрочем все още е предмет на съдебни процедури. „Билла” настоява общината да и върне 330 000 лева, които е превела на общината за разчистване на терена, на който сега се намира "Кауфланд". Поради някакви свои съображения от "Билла" се отказват от сделката. Общината обаче вече е усвоила парите и е разрушила и част от сградите.
Очаква се утре на градоначалника да бъде повдигнато обвинение за безстопанственост точно по този казус. По думите му той вероятно също ще стигне до съда.
Тодорка Николова, БЛИЦ