Кметът на община Враца инж. Тотю Младенов пропищя от повредени и изгорени контейнери за смет и се закани със санкции. Той отправи за пореден път апел към гражданите, които правят ремонти, да слагат строителните остатъци в чували и да ги поставят до контейнерите, съобщиха от общината.
За да глобим някого, трябва да го хванем на място, докато изхвърля отпадъците, коментират от БКС. В повечето случаи извършителите на замърсяването остават неизвестни. Инж. Тотю Младенов, заяви че община Враца ще се опита да засили контрола, а нарушителите да понесат съответните санкции.
За поправка на контейнери и закупуване на нови се влагат над 10 хиляди лева годишно. Един контейнер тип бобър струва на дружеството над 500 лева, а един от комплектите за разделно събиране на отпадъци - 800. Продължават и палежите на съдове за боклук, след изхвърляне на незагасена жар. Над 300 са регистрираните палежи само през този отоплителен сезон. Кофите са 4776 в града и 1592 в селата. Най-предпочитаните контейнери тип бобър са 8015 в града и 524 в селата. /БЛИЦ