Онлайн търговията е в подем в последните години. Особено в САЩ, където търговски вериги дори фалират, тъй като хората предпочитат да пазаруват с кликване на мишката.

Лидер в интернет пазаруването е Amazon, което се отразява и на банковите сметки на изпълнителния ѝ директор Джеф Безос - най-богатият човек в света. Според експерти, интервюирани от CNBC, обаче има определени неща, които не бива да се купуват от сайта. Например:

"Смарт" устройства на конкуренти

Amazon предлага най-добрите цени, когато говорим за собствения хардуер на компанията, като Echo Dot, например. Но в същото време това не важи, когато говорим за устройство на Google или Apple.

Amazon продава няколко устройства на Google, но те обикновено са по-скъпи, казва Луйс Рамирез от портала tomsguide.com.

По думите му, ако искате Google Home Mini или което и да е друго умно устройство на Google, то по-добре потърсете друг търговец.

Грим и козметични продукти

Въпреки че Amazon продава козметични продукти, порталът не може да се похвали с голямо разнообразие. Ако все пак решите да пробвате, то има шанс да се окажете с продукт с ниско качество, предупреждава Сара Скирбол, експерт от RetailMeNot.

„Наблюдавам доста продукти, които са втора ръка“, казва тя. „Ситуацията става леко сложна, когато купувате конкретно продукти за красота от Amazon”, добавя Скирбол.

Екипировка за специфично хоби

Магазините, които продават стоки, предназначени за някаква нишова дейност, като фотография, риболов и прочее, често предлагат по-добри сделки на потребителите спрямо Amazon. Причината за това е проста – специализираните магазини могат да си позволят да предлагат стоки, които не са масови, докато Amazon разчита на широкия пазар.
Expert.bg