Повече от 15 души са разпитани във връзка с правената проверка за заменките с гори на Министерство на земеделието, съобщи пред БНР градският прокурор Николай Кокинов. Разпитите се водят от 5-ма следователи от Национална следствена служба. Все още предстоят разпитите на министъра на земеделието Валери Цветанов и шефът на Агенцията по горите Стефан Юруков.

На прима виста, според Кокинов, има запазвани номера със задна дата за замени, но все още се изследва защо са запазвани. Проверява се дали има технически пропуски в оформяне на проекто-оборота на ведомството. Относно фразата на Кокинов в предишни разговори, че замените са били по формулата "кон за кокошка", той изрази надежда конят да е държавен, но в същото време изказа съмненията си, защото практиката обикновено показвала друго. Кокинов отново не уточни точния брой на неправомерно извършените заменки, като отново каза, че те са над 5.
БЛИЦ припомня, че разпитите се провеждат по отношение на заменки, извършени в периода след последните промени в Закона за горите и Закона за собствеността и ползването на земеделските земи. Проверява се дали са били извършвани замени със задна дата, след като са били забранени с промени в законодателството.
 Градският прокурор каза още, че са се заели с много дела и очакванията от тях са да ги разрешат бързо, според него действията им в това отношение са във "възходяща посока". /БЛИЦ