Пълни лъжи са. Комисар Николов твърди някакви неща, но те не са така. Това заяви комисарят на ромите в България Петко Асенов, който бе нарочен, че е искал лично АПИ да го извади от преспите в ефира на Нова телевизия.
Той разказа неговата версия за случая. По думите му е пътувал със семейството си от Видин за Монтана, но са заседнали в преспите.
„Обадих се на 112, веднага ни свързаха с пожарната. Казах при нас няма пожар, ние сме заседнали. Зад мен имаше още 4-5 коли. Те заседнаха също. Обадиха се, казаха спокойно ще дойдем, малко време ни трябва. Близо 2-3 часа те не могат да определят това място към кое се води към Монтана или към Видин”, посочи той.


Асенов люто се разгневи, тъй като по думите му са стояли 10 часа, като през това време снегът е достигнал метър и половина.
„Аз си плащам данъците, искаме, ако може да ни помогнат. 10 часа бяхме, след това се натрупаха метър и половина сняг. Бяхме там до 5 часа сутринта”, каза още той и уточни, че не е споменал никакъв ръководител.

 „Никъде не съм казвал, че съм комисар или лидер, аз като гражданин. Попитаха ме как се казвам и аз казах Петко Асенов:, каза той.
„Съжалявам, че ме направиха за лъжец, аз съм християнин и просто не мога да лъжа. Тези политици да не се правят пиар, а да идат да помогнат в ромските квартали. Там загиват деца в едни бараки”, каза още той.

Асенов нападна и лично комисар Николов. „Къде са били тия 10 човека, нито един нямаше. Къде са тия хора. Не знам тоя човек пиян ли е бил”, допълни Асенов.

Той посочи и какво означава неговата длъжност. „От 48 държави са ме избрали за комисар на ромите в България на сбирка в Индия”, каза Асенов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!