Хотелът на бащата на раппевеца Ванко 1 – Петър Главчев, да бъде отнет в полза на държавата, е поискала комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, известна като комисията Кушлев.
Делото за отнемане на имота ще се гледа на 11 март в Пловдивския окръжен съд. Юристите на комисията твърдят, че Петър Главчев е осъдено с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 159б ал. 1 вр. чл. 159а ал. 1 НК, което попада в приложното поле на закона и че дружеството, управлявано от Главчев-старши, притежава недвижим имот, чиято стойност далеч надхвърля доходите на неговите собственици за периода от 1981 г. до настоящия момент. Хотелът сега е под запор, наложен от Пловдивския окръжен съд по искане на комисията. Иска се също така съдът да постанови отнемане в полза на държавата на поземления имот. Той е с площ от 416 кв.м. и на него има издигната 7-етажна административна сграда. Общата стойност на обекта е 832 462,27 лева.
Това е второто дело за отнемане на имот от фамилията Главчеви. Преди година стартира процес срещу Главчев-син, отново по искане на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност. Раппевецът може да се раздели с недвижим имот в пловдивското село Ягодово, с два леки автомобила – Мерцедес и БМВ, както и с дялове в две музикални дружества, ако не докаже, че стойността им надвишава доходите му.
Димана Тодорова, БЛИЦ