"Не съм на протестите и няма да ида, защото не вярвам на никого. Което означава, че не вярвам и на тези, които ще сменят сегашните управници", това призна композиторът и музикант Любомир Денев.


Любомир Денев

Ето какво още написа той в личния си фейсбук профил:


"Не желая да се смесвам с тълпата, която нарушава законите в „името на закона“ и която блокира улиците, нарушавайки по ултимативен, авторитарен и тоталитарен начин правото на несъгласните с нея да ги ползват!

Това, че някой не вижда големите личности от културата, науката и изкуството сред протестиращите, нека се замисли какво означава това - вероятно те също се въздържат да се идентифицират с тях, а още по-важно е да не се изисква да прикачваме изкуството и културата към политиката. Политиците се сменят, истинските творци трябва да останат независими.

Когато видя, че някой е застанал пред камерата с тъпан и знаме в ръка, веднага се усъмнявам в чистите му намерения и съм убеден, че използва момента да си прави реклама и добива по-голяма популярност. Ами нека си протестира анонимно, като безименна част от тълпата… ама не.

Още нещо – във време на епидемия се струпват на едно място хора без да спазват дистанция, крещят и пр., това показва също незачитане, недисциплинираност, създава се безредие и хаос. Не приемам че този протест е всенароден и не съм упълномощил никого да ме представлява".