В следващите три дни можем да очакваме слънце. Температурите ще се повишат, показват средносрочните модели на времето, представени в "Дарик кафе" тази сутрин, но не за дълго. После ни чака студ.
В петък вечер от северозапад ще нахлуе хладен въздух и в събота и неделя времето над страната ще се влоши. Южно от България ще се формира циклон, който ще окаже влияние на времето у нас. В събота от запад на изток ще премине валежна маса, в неделя се очакват значителни валежи на изток-югоизток.
 

В тези дни ще застудее чувствителноДневните температури, особено в Северна и Северозападна България, ще паднат под 10-12 градуса. Но този процес бързо ще приключи и още със старта на новата седмица ще се радваме на хубаво време.

Само в понеделник се очаква да бъде по-хладно и да има разкъсана облачност. След това обаче трайно времето ще се стабилизира и ни очакват топли и слънчеви дни. Дневните температури постепенно ще започнат да се повишават - до 15-18 градуса.

Не се очаква да има слани в близките дни.
 

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната.