В Харманли днес с яки конски кушии отбелязаха Тодоровден по стар стил. Състезанията се проведоха в няколко категории. При състезанието с коне на първо място се класира конят на Митко Райчев от Харманли. Второ и трето място заеха конете Ондулай и Горун.
В надбягването с каруци на първо място се класира младият ром Филип Николов с коня си Роми.
В категория двуколки с бъзрзината и с ексцентричния си вид спечели Мюслим Баба с коня си Иводжин. Преди време Мюслим Баба беше арестуван и обвинен за трафик на проституки, но явно този период вече е отминал за него, защото както сам сподели, голямата му любов вече са конете.
В категория „Развети гриви" участваха единайсет коня. Победител е хасковският жокей Петър Георгиев, който демонстрира уменията си на добър ездач. Конят е собственост на Гюнай Златаря от Хасково.
За първи път бе въведена и атрактивната дисициплина, в която трябвяше да мерят сили и издръжливост кон и трактор. Конят трябваше да тегли трактора по отсечка 20 метра. Явиха се 6-ма желаещи да докажат уменията на добичетата си. За съжаление конете само ядоха тупаници от собствениците си.
Машината се оказа твърде тежка, особено за малкото телце на едно от по-младите кончета. Почти премина финалната черта конят на Петър Вълчанов.
Организатори на днешните надбягвания са Община Харманли, Жокей клуб Харманли и клуб Родолюбие. /Тодорка Николова, БЛИЦ